Perde Aksesuarları Hakkında Bilinmesi Gerkenler

Perde Aksesuarları Hakkında Bilinmesi Gerkenler

Evlerimizde özenle seçtiğimiz ve dikkatle aldığımız perdelerin tamamlayıcıları, şıklık katan ve evin aurasına fark edilebilir biçimde değişiklik katan perde aksesuarlarını; bu yazımızda sizler için inceliyoruz. Renk renk, kaliteli ve kullanışlı aksesuarlara en uygun fiyatlarla sahip olabilmek için www.cortibo.com adresini ziyaret etmenizi öneririz.

Perde aksesuarları içinde bulunduğumuz alana şıklık, zarafet, sıcaklık katarken perdedeki işlevselliği de üst düzeye çıkarır. İçinde bulunduğumuz mekana rahat olmak, mutlu hissetmek ve her açıdan olumlu özellikler kazandırmak hayat kalitemize pozitif olarak katkı sağlar. Geçmişten bu yana dekorasyon ihtiyaçlarımız değişip şekillenirken, artık bir lüks olmaktan çıkıp her kesimden insana hitap eder bir hal almıştır. Uzun yıllardır dekorasyon parçaları olarak kullanılan perde aksesuarları, perdeye daha kullanışlı bir form kazandırırken çabasız ve kolay şıklığı uygun fiyata temin edebiliyor olmamız nedeniyle evlerimizin ayrılmaz parçası olmaya devam etmektedir.

Perde aksesuarları genel olarak yaşadığımız ortamdaki perdelerimize hareket katmak, süslemek için kullandığımız araçlardır. Bunun yanı sıra perdelerimizde kullanım kolaylığı sağlarlar. Perdelerimize ve odalarımıza çekicilik, sıcaklık ve samimiyet kazandırırlar ve bu sebeplerden ötürü çokça tercih edilirler. Yaşadığımız alanda istediğimiz duygu ve havayı yaratmakta iyi bir araç olmaları nedeniyle perde aksesuarları önemlidir. Perdelerin, ev tasarımlarının ve süslemenin vazgeçilmez parçalarıdır. Perde aksesuarlarınızı seçerken ne tür bir aksesuar alacağınız; yaratmak istediğiniz tarza, yaşam süreceğiniz atmosfere bağlıdır.

Perde aksesuarlarının metal, ahşap, tekstil malzeme gibi farklı çeşitleri bulunur. Kullanım kolaylığına veya evinizdeki dekorasyon uyumuna bakarak perde aksesuarlarını değerlendirmeniz yararınıza olur.

Salon Perde

Perde aksesuarı seçimi yaparken tarzınız olan ve sizi yansıtan parçaları almak için aslında bakabileceğiniz en yakın kaynak perdelerinizdir. Önceki yazımızda perdelerinizi seçmede dikkate almanız gerekenleri sizler için derlemiştik, okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Perde aksesuarlarını perdenizin özelliklerine göre belirlemek, aradığınız uyumu daha konforlu bir şekilde yakalamanızı sağlar. Eğer uzun vadede kullanmayı düşünüyorsanız, sezonluk moda olarak tasarlanmış ürünler yerine daha çok sizi yansıtan her zaman sevebileceğiniz ürünlere odaklanmalısınız. Bazen de çevrenin görüşleri, farklı yerlerde edindiğiniz bilgi ve birikimler de her dekorasyon parçasında olduğu gibi perde dekorasyonunda da faydalı olabilir. Tüm bu kriterleri göz önünde tutarak perde aksesuarı alacağımız odayı iyi incelemeli ve odayı iyi analiz etmeliyiz. Bu odadaki perdeleri ve ebatlarını dikkate alarak perde aksesuarını seçmelisiniz. Ne kadar miktarda ve nasıl aksesuarlar kullanacağınız perdenizin kullanıldığı mekana, yapıldığı materyale, modeline ve yaratmak istediğiniz tarza bağlı olarak değişecektir. Mesela; minimal bir tarz için sade, yalın ve az sayıda aksesuar kullanabilirken, daha avangart bir hava için daha fazla ve daha göz alıcı parçalara yer verebiliriz. Önemli olan perde aksesuarında işlevsellik ve estetik dengesinin iyi kurulmasıdır.

Aksesuarınızı rahatça seçebilmeniz için onları biraz tanımanız gerekir. Yazımızın devamında hem kullanım alanlarından hem de çeşitli aksesuarlardan bahsedeceğiz. Perde tekstil aksesuarları grubu içerisinde: perde bağları ve çeşitlerini barındırır.

Perde bağları, perdeyi yandan toplamakta kullanılan ve perdeye estetik bir görünüm kazandıran ürünlerdir. Genel işlevleri ise perdenin açık kalması ve gün ışığının içeri girmesini sağlamaktır. Hazır kordonlardan yapılmış olan perde bağları ile perdenin kumaşından hazırlanan perde bağları vardır. Kendi aralarında çeşitlidir.

 

Perde kordon bağları: Perdelerinizi farklı bağlarla süslemeniz ve evinize hava katmanız için iyi araçlardır. Kalın örgü bağlardır. Braçol, Kordon/Halat ve Anahtarlık/Rozetler perde kordon bağlarını oluşturur.

Braçol: Genellikle fon perdeleri kenarda toplamak için kullanırlar. Braçollar, kalın örgü uçları püsküllü kordonlardır. Farklı farklı renk ve desenleri vardır. Perdenizin tasarımına göre modelin farklı yerlerinde de rahatlıkla kullanım olanağı sunar. İplik biçimine göre; şönil, keten, boncuk süslemeliler gibi çeşitleri bulunur.

Kordon/Halat; Pano veya fon perdeleri kenarda toplayan kalın örgü ürünlerdir. Şönil, keten ve birçok farklı çeşidi vardır. Perdelere hareket katmak için farklı renklerde de kullanabilirsiniz.

Anahtarlık/Rozet: Çoğunlukla stor ve katlamalı perde mekanizmalarında tercih edilirler. Perdelerin eteklerinde sarkıt şeklinde dururlar.

Perde kumaş bağları: Perde aksesuarları, yukarıda da değindiğimiz üzere birçok farklı amaca hizmet ederler. Kumaş bağlar genellikle perdenin kendi kumaşından hazırlanır ve biye, fırfır geçirilebilir. Fiyonk ya da dilimli olarak da hazırlanıp hizmete sunulabilirler. Perde ile uyumlu herhangi bir renkten ya da uyumlu bir kumaştan ya da arzuya göre perdenin kendi kumaşından yaptırabilir ve evlerinizde tercih edebilirsiniz.

Perde süsleme aksesuarları: Perdenin yanlarına, kenarlarına ya da istediğiniz herhangi bir yerine yerleştirmek üzere kullanılan süs amaçlı aksesuarlardır. Bunlar; saçak, püskül, bolyon, bordür, sutaşı ve diğer çeşitli süsleme araçlarından oluşmaktadırlar.

Saçak/Püskül/Bolyon: Fon, dilim, katlamalı veya kulak perdelerinin altında kullanılan herhangi uygun bir malzemeyle yapılmış farklı seçenekleriyle kullanımınıza sunulan süslemelerdir.

Tül Fon Perde

 

Bordür: Fon ve katlamalı gibi perdelerin kenar ve eteklerine yapılır. Modele göre değişen boyut ve şekillere sahip şeritlerden oluşurlar.

Sutaşı: Stor ve katlamalı gibi mekanizmaları olan perdelerde sıklıkla kullanılırlar. Kendine özgü bir desendedir ve şeritler halinde yerleştirilir.

Perde metal aksesuarları, perdenin modeline uygun olarak tamamlayıcı süsleme malzemeleridir. Ahşap gruplarında çeşitlere ayrılırken, metal grupta ise nikel, pirinç, bakır oksit, alüminyum ve çelik gibi çeşitlere ayrılırlar.

Perde boru ve çubukları/rustik: Taşıyıcı boru ile duvara ya da tavana monte edilerek perdenizin rustik bir formda evinizde olmasını sağlarlar. Çoğunlukla perde çeşitleri rustik sisteme uygundur. Ahşap ve metal çeşitleri bulunur.

Düz Tül Perde
 

Perde boru ve çubuk başlıkları: Ahşap ve metal seçeneklerden oluşmaktadırlar. Başlıklar kullanılan boru çapına göre ayarlanırlar.

Perde mandalları, tül ve kumaş perdeleri herhangi bir gerdirme sistem üzerinde taşımaya yardımcı olurlar. Genellikle nikel ve sarı renkleri kullanılır.

Perde rozetleri, tasarıma bağlı olarak perdenin farklı alanlarında kullanılan aksesuarlardır. Dilim araları ve perde kuşaklarının üzerinde daha çok tercih edilirler.

Perde kapsülleri, serbest pilelerde kullanılan aksesuarlardır. Halka formundadırlar ve farklı çaplarda kullanıma sunulur. Renkleri genellikle nikel, mat nikel, sarı ve mat sarıdır.

Perde kuşak ve braçol kancaları / renso, fon perdeleri kenarda tutmak amacıyla kuşak ve braçollerin takıldığı duvara sabitlenen metal araçlardır.

Fon perde ve kanat tutucu kollar / ambrans, perdenin fon ve kanatlarını toplamaya, taşımaya yardımcı olan, braçollerin ve kuşakların takıldığı uçları süslemeli olan metal ürünlerdir.

Perde gerdirme sistemleri, kalınlıkları isteğinize ve perdenize göre değişen gerdirilerek yapılmış çelik örme veya çelik ya da tellerden yapılmış ürünlerdir.

Korniş, tavana dübel ile sabitlenmiş perde asmaya yarayan raydır. Daha çok pvc’den yapılırlar.

Halka ve yüzükler, perdeyi kornişe ya da rustik sisteme asmak için kullanılan araçlardır.

Perde aksesuarlarını tanıdığınız bu bölümden sonra perde aksesuarı model ve çeşitlerine rahatça karar verip, keyifle kullanabilirsiniz.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.