Tül Perde Üretim Süreci

24-04-2020 17:17
Tül Perde Üretim Süreci

Gelen tül siparişi üzerine hangi kumaştan sipariş geldiyse ürün top olarak depodan çıkarılır, ve kontrol için kesim tezgahına serilir. Kalite kontrol çalışanları tarafından üründe herhangi bir hata olup olmadığı kontrol edilir. Tülde herhangi bir hata olmaması durumunda müşterinin talep ettiği ölçü ve pile sıklığı baz alınarak tülün kesimi yapılır.

 

Tülün kesiminde dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır: Tülün kenarları gönyeli bir şekilde kesim tezgahı üzerinde dikkatlice kesilmesi, tülün kenarlarında 20’şer cm dikim payı verilmesi ve tülün üzerinde herhangi bir hata bulunmaması.

 

Gelen siparişe bağlı olarak tülün en ölçüsü pile sıklığı ile çarpılarak kesilecek kumaş metrajı hesaplanır.Örneğin 3 metre eni olan ve 1/3 (Sık Pile) talep edilen bir üründe, 3x3=9 metre kumaş kullanılmaktadır. Kesim tezgahında ürünün eni ve boyu işaretlendikten sonra tülün kesimi yapılır. Kesimden sonra ise ürün dikişe girmesi için makine departmanına aktarılır.

 

Ürün titizlikle dikildikten sonra kat izlerinin kaybolması için ütüye verilir. Tülün kat izleri ütülendikten sonra ise pilelerinin atılması ve ruletlerinin dikilmesi için tekrar makineye verilir. Dikiş makinesinde pileler atıldıktan ve ruletler dikildikten sonra kontrol amaçlı tüm ürünler kornişe asılır, eninin ve boyunun kontrolleri sağlanır. Eğer en veya boy kontrolleri sorunsuz çıkarsa ürün paketlenmek ve kargo adresi girilmek üzere paketleme departmanına teslim edilir. Eğer en ve boy kontrollerinde problem oluşursa tekrardan tüm süreç baştan başlatılır.

 

Paketleme departmanında ürünün güzel bir şekilde paketlenmesi ve teslimat bilgilerinin paket üzerine işlenmesi yapılır. Ardından sipariş edilen ürün kargoya teslim edilir.

 

*Atölyemizde çalışan çalışanlarımız hijyen kurallarına kati suretle uymaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.